Hvad er kredit?

Hvad er kredit?

Går du og undrer dig over hvad begrebet ”kredit” egentlig dækker over? Eller er du i en situation hvor det at vide, hvad kredit er, måske er aktuelt? Bliv klogere på hvad er kredit er her.

Kredit er nogle penge som en lånudbyder eller bank stiller til rådighed for dig. Man skal ikke betale noget for sin kredit med mindre at man bruger kreditten. Derfor kan det for mange enkeltpersoner og familier være en rar sikkerhed at vide, at hvis man står og mangler penge så har man sin kredit at trække på i de tilfælde.

I Danmark findes der forskellige slags kredit. Der findes kassekredit og kreditkort med kredit. I mange andre lande er det primært kreditkort som bruges, hvor der følger kredit med, og disse kort findes også i DK. Vi sammenligner ikke priser på kreditkort men derimod kun på forbrugslån og hurtig lån.

Kassekredit

Kassekreditten er den klassiske kredit som en stor andel af danskerne har. Det er ofte noget man får stillet til rådighed hos den bank, man har en bankkonto hos. Det er også dem som bestemmer – i samråd med dig – hvor meget din kassekredit maks må være på og hvad aftalen indeholder. Det kræver også en underskrift at få en kassekredit.

Kreditkort med kredit

Et kreditkort er en korttype som indeholder en kreditramme på fx op til 50.000,- eller et andet beløb. Det minder lidt om en kassekredit, bortset fra at man har bibeholdt mange af funktionerne fra det klassiske kort man har i banken. Nogle kort tilbyder sågar også en rejseforsikring med til kreditkort med kredit.