Hvad er ÅOP?

Hvad er ÅOP?

Hvad er ÅOP?

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er den faktor, som gør det muligt at sammenligne de reelle priser på lån. Selvom et lån kan se rimeligt eller billigt ud ved eksempelvis en lav månedlig ydelse, så kan lånet i virkeligheden stadig ligge i den dyre ende hvis ÅOP’en er høj. Derfor er ÅOP den vigtigste faktor at kigge på, når man overvejer at optage et lån.

ÅOP er en forkortelse som der som sagt dækker netop årlige omkostninger i procent. Det ligger i begrebets betydning at ÅOP giver det reelle billede af hvad et lån egentlig koster og om det ligger i den billige eller dyre ende. Det er de samlede omkostninger som ÅOP dækker over i procent pr. år at det samlede beløb på en lånetype som fx kviklån.

Der er i kreditaftaleloven en hjemmel, der skal overholdes når man optager et lån. I denne lov har man tydeliggjort at ÅOP skal fremgå med det samme og tydeligt sammen med andre omkostninger ved et hurtig lån som fx månedlig ydelse og pålydende rentesats. Det er er også her at billigekviklaan.dk skiller sig ud fra markedet for kviklån, da mange prisportaler, hvor man kan sammenligne kviklån, undlader at oplyse disse afgørende faktorer så du som forbruger er sikret gennemsigtighed hele vejen igennem.

Derfor gør vi en dyd ud af at du på vores sammenligningsside for kviklån til enhver tid får alle disse oplysninger vist på det enkelte lån og dermed har det fulde overblik inden du optager et lån.

Hvad er ÅOP?Hvad er så definitionen på ÅOP?

Årlige omkostninger i procent dækker årlige omkostninger i procent på et lån. Du kan læse mere om definitionen på lån på fx investering.dk og få det fulde indblik i hvad er ÅOP ved at læse deres guide her http://www.investering.dk/om-aop

Hvem står bag ÅOP?

I 2007 i juni måned blev ÅOP – Årlige Omkostninger I Procent, introduceret efter et samarbejde mellem Finanstilsynet, Konkurrencestyrelsen, Forbrugerrådet, Forbrugerstyrelse, Økonomi- og Erhvervsministiet, Investeringsfondsbranchen, Finansrådet og Dansk Aktionærforening.

Alle ÅOP’er skal gøres op i procenter og på årlig basis. Dataen dækker bl.a. over en række gebyrer som fx administrationsomkostninger, investeringsforeninger m.v.

Det er ÅOP som fortæller hvor dyrt et lån egentlig er. Ifølge kreditaftaleloven skal ÅOP oplyses sammen med de andre øvrige lånudgifter – dette overholder vi på vores site og dermed er du som forbruger altid sikret at få vist de korrekte og nødvendige oplysninger når du sammenligner kviklån. Så bare fordi et kviklån måske ser billigt ud pga en lav rentesats kan det stadig være dyrt ved eksempelvis løbende gebyrer, diverse afgifter på lån og det er her at ÅOP er en vigtig faktor så du med det samme kan se hvor dyrt dit lån egentlig er og bliver.

ÅOP skal dermed medtage alle de udgifter der er ved at oprette et lån og i hele lånets løbetid.

Det er specielt ved små lån at ÅOP også er ganske vigtig – for selvom lånebeløbet er lille kan man sagtens risikere at rende ind i fx et 4 cifret ÅOP på et ellers ganske lille lån. Derfor er det altid en god idé at finde ud af hvad er ÅOP og på den måde være bedre klædt på til at træffe en beslutning om et eventuelt hurtiglåns reelle omkostninger.