Renters rente

Hvad er renters rente?

Renters rente, som er en del af udregning for renter, er et populært udtryk. Renters rente betyder blot, at kapital forrentes flere gange til en konstant rentefod. Det er et begreb der bruges om det at forrente penge og der er altså forskel på rente og renters rente begreberne.

På denne side vil du lære forskellen på rente og renters rente.

Hvad er en rente?

Renten er et begreb, der dækker omkostningerne ved at låne penge i en bestemt periode. Dette gælder sig derved som en rente for udlån (Da banken eller lånudbyder låner pengene ud) og derfor skal kredittageren betale renterne på lånet. Har du derimod fx en god opsparing i banken kan bankerne tilbyde dig nogle renter, som du får udbetalt. Dette kaldes renter for indlån og d.d. findes der fx en indlånsrente på 1,15% i banken.

Renters renteHvad er renters rente så?

Renters rente er et kendt udtryk for de fleste, som blot beskriver at at forrente et bestemt beløb op til flere gange. Dermed altså en rente af selve renten. Begrebet bruges fordi man får renter af de renter man får for de penge, man har stående i eksempelvis sin bank. Når der tilskrives nye renter, går kapitalen op og renternes beregnes dermed på den nye kapitalstørrelse. Men alt dette er jo kun ved indlån, hvis man snakker om at betale renters rente er det en anden snak. Renters rente gælder fx i høj grad ved kviklån, hvor man måske i den første periode af sit lån har afdragsfrihed. Derfor kan man altså komme ud for at skulle betale renters rente, indtil man endelig starter på at afdrage på forbrugslånet igen.

Hvis du har brug for at kviklån kan du sammenligne priser på kviklån på vores forside eller eventuel lån penge nu ved at sammenligne priserne her på lån med hurtig udbetaling.