Billige kviklån - Find et billigt kviklån her

planlæg din økonomi
25 apr

Der er mange grunde til, at folk ender med at optage hurtig lån. For nogle er det et resultat af, at man ikke har fået planlagt ens økonomi ordentligt. Nemt kan pengene forsvinde fra pengepungen, før man tænker over det. Bruger du dog noget tid på at planlægge din økonomi, kan du sagtens klare dig for få penge uden at opleve overtræk sidst på måneden. Så hvordan planlægger du bedst muligt din økonomi?
Her kommer nogle gode råd.

 

Tegn på dårlig økonomi

Først og fremmest, hvordan ved man så, om man har brug for at planlægge ens økonomi? Der kan være flere ting, der afslører, at du har brug for en oprydning i din økonomi.

  • Oplever du, at du hver måned har brugt rub og stup af din indkomst, inden du får udbetalt næste løn eller SU?
    Det er svært for mange at lægge penge til side eller sørge for, at der er penge nok til sidst på måneden. Men skulle der komme uforudsete udgifter, er man på den, og det kan sætte en i en økonomisk dårlig situation. Det er derfor vigtigt at disponere sine penge ordentligt.
  • At få et rykkerbrev er ikke unormalt, da du ikke får betalt regningerne til tiden, kan også være et tegn på dårlig økonomi.
    Der kommer gebyrer oven i det beløb, du allerede skylder, når du modtager rykker. Gebyrerne er ærgerlige penge lige ud ad vinduet. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at der er penge sat til siden til de måneder, hvor regningerne dukker op.
  • Du har konstant overtræk er heller ikke en god rettesnor for en god økonomi.

Oplever du, at du hver eneste måned har overtræk? Har du ikke aftalt dette med banken og fået en kassekredit, kan dette blive meget dyrt. Desuden kan det være svært at betale overtrækket af, hvis man er inde i en ond cirkel, hvor en konstant overtræk på et par tusinde kroner er realiteten.

 

Udarbejd et budget

Det er vigtigt først og fremmest at få styr på dine indtægter og udgifter, hvis du vil rette op på din økonomi. Når du lister alle dine indtægter og udgifter, og trækker disse to beløb fra hinanden, vil du få dit rådighedsbeløb. Beløbet viser dig, hvor mange penge du har til rådighed den givne måned til fornøjelser, mad, tøj mm.

Budgettet er ligeledes en god mulighed for at skabe overblik. Her kan du nemt se på hvilke områder, du bruger flest penge. Det kan også give anledning til at indse, at der på nogle områder måske skal skæres ned på eksempelvis forbrug eller mad. Det kan også være abonnementer, du betaler for hver måned, men som du snildt vil kunne undvære.

 

 

Tænk løbende over dit forbrug

Det er nemt at bruge penge for sidst på måneden at blive overrasket over, hvor mange penge man reelt har brugt. Derfor er det vigtigt løbende at holde øje med dit forbrug og holde styr på, hvor meget af månedens rådighedsbeløb, der er tilbage. Herved slipper du for kedelige oplevelser, hvor du pludselig har brug alle dine penge, når der stadig er en uge igen af måneden.

Har man downloadet en app ned på telefonen med sin netbank, er det ganske let at holde øje med en konto.

 

 

Prioriter en opsparing

Nogle synes, at det er svært at sætte penge til side, især hvis ens indkomst er begrænset som eksempelvis studerende. Det er dog en vigtig post, og selv et par hundrede kroner hver måned – eller bare hundrede kroner – kan gøre stor gavn i sidste ende.

Skulle der ske noget uforudset, har du nu lettere ved at overkomme det økonomiske aspekt af det.

0 comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *